Kraljeznica.com forum
Veljača 08, 2012, 03:05:47 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vježbi konzultirajte se sa stručnom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralježnici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: [1] 2 3
  Ispis  
Autor Tema: VRATNA KRALJEŽNICA  (Posjeta: 15396 )
0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.
maniva
Newbie
*

« : Siječanj 05, 2008, 17:39:53 »

unazad 4 mjeseca ima velikih problema sa kralježnicom tj. tako kažu dr. Počelo je nakon jednog večeg fizičkog napora sa strašnom vrtoglavicom uz povračanje(trajalo je 7 dana), utrnula mi je ruka, jezik i polovica glave,Neurolog mi je prepisao samo tablete Betaserc, te sam išla na fizikalne terapije. stanje se malo popravilo ali ponovno su počele glavobolje, vrtoglavice, bol i kao pečenje kralježnjaka između lopatica i osjećaj ukočenosti-napominjem da svaki dan radim vježbe za vratnu kralježnicu. NALAZI su ovako glasili:   TCD VB sliva urednog nalaza. RTG C kralježnice  ;masivniji proc.transversus     FSVK  :antelisteza C4 kralježnjaka u inklinaciji za 3 mm   RTG L kralježnice: blaga desnokonv. skolioza.Masivni proc. transv. L5 obostrano, desno komunicira sa sakrumom.
Molim pomoć i objašnjenje.,
Hvala  Š?
Evidentirano
Renata
Hero Member

ponekad sama sebi doktor

« Odgovor #1 : Veljača 21, 2008, 22:46:15 »

Ako nije prekasno za odgovor, predlažem posjetiti neurokirurga.
Evidentirano

2006. interlaminectomia L4-L5
Mile50
Forumas

Profil Email
« Odgovor #2 : Srpanj 30, 2008, 18:38:10 »

Da li netko ima iskustva s operacijom vratne kralježnice u Dubrovniku?
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #2 : Srpanj 30, 2008, 18:38:10 »

Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #3 : Kolovoz 31, 2008, 17:53:55 »

Ne znam da rade i vrat u Dbk. Inače sa tim Židovima što ih je Andro dovuko treba bit oprezan. A i te njihove operacioje su kratkog daha. Kad tad ponovno treba reoperacija znatno veća.
Evidentirano
ivonna
Jr. Member
**

« Odgovor #4 : Rujan 30, 2008, 12:58:59 »

da se ubacim sa pitanjem za znalce

uz sve svoje muke, sad (zadnja 2 dana) mi se jos javljaju i nekakvi trnci, odnosno vise kao zatezanje, kroz lijevu ruku, sve do prstiju. jel to znak mogucih problema sa vratnom kraljeznicom i sto da radim? malo sam se masirala i kao da mi je lakse, ali nije bas ugodno. bas sam baksuz  Ljut
Evidentirano
Neurokirurg
Sr. Member

Profil Email
« Odgovor #5 : Rujan 30, 2008, 19:44:21 »

To sto ste opisali je ozbiljan znak vratne spondiloze s radikularnom kompresijom. Potrebno je učiniti MRI vratne kralješnice a potom svakako pregled neurokirurga.
Evidentirano
ivonna
Jr. Member
**

« Odgovor #6 : Listopad 01, 2008, 10:54:39 »

To sto ste opisali je ozbiljan znak vratne spondiloze s radikularnom kompresijom. Potrebno je učiniti MRI vratne kralješnice a potom svakako pregled neurokirurga.

Šokiran
sok za sokom  Neodlučan
razgovarat cu s neurokirurgom kad odem na kontrolu. mogu li tu vjrzbe pomoci ?
Evidentirano
denis 68
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #7 : Listopad 01, 2008, 12:54:04 »

Dan svima!!

Evo da se javim i ja nažalost u svezi vratne kralješnice koja mi se s godinama pogoršavala a ja nisam vodio računa pošto su mi se pojačavale vrtoglavice molio bi NEUROKIRURGA da kad uhvati vremena  da mi ako može očita nalaz te mi ukratko da mišljenje i  svjet na nalaz koji ću sad navesti jel sam upravo napravio rtg vratne kralješnice a isti je očitan ovako:

Standardni vertebrogrami vratne kralješnice pokazuju urednu min.primjereno visokih trupova kralješaka uz održanu fiz.lordozu.
    Sražnja hipertrofička iv.osteohondroza C4-C5 s većim stražnjim osteofitom,koji prominira u spinalni kanal.
    Bilateralna unkartroza C6,koja i ljevostrana C5-
    Osteoartrotske promjene apofiziranih zglobova.

Dali gori navedeni nalaz može praviti tolike vrtoglavice,koliko je situacija ozbiljna i što dalje poduzimati!

Puno pozdrava od Denisa!
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #7 : Listopad 01, 2008, 12:54:04 »

Evidentirano
Nefretity
Newbie
*

« Odgovor #8 : Listopad 17, 2008, 09:53:52 »

operirala sam vratnu kralježnicu prije 6 mjeseci,u prostoru C5-C6 imam ugrađen umjetni disk.Preoperativna dijagnoza bila je discus hernia i kompresivna mijelopatija.Bolje mi je,ali nisam potpuno zadovoljna jer i dalje povremeno imam bolove i trnce.
Evidentirano
Mile50
Forumas

Profil Email
« Odgovor #9 : Listopad 17, 2008, 19:04:57 »

Može li se znati u kojoj si bolnici operirana?
Evidentirano
Nefretity
Newbie
*

« Odgovor #10 : Listopad 21, 2008, 09:10:22 »

Mile,operirana sam u travnju ove godine u KBC Rijeka na klinici za neurokirurgiju imam ugrađen umjetni disc "cervios" i rekli su mi kako imaju jako dobre rezultate odn 80 % potpuno uspješne operacije odn.pacijenti nemaju više nikakve smetnje.Meni je puno bolje no nisam potpuno zadovoljna jer povremeno imam bolove i trnce kao i prije ,samo manje intenzivno.Na kontroli su rekli da je sve u redu.
Evidentirano
Mile50
Forumas

Profil Email
« Odgovor #11 : Listopad 21, 2008, 10:54:13 »

Hvala, da li se radilo o mijelopatiji?
Evidentirano
Nefretity
Newbie
*

« Odgovor #12 : Listopad 21, 2008, 11:18:53 »

da,imala sam diskus herniju c5-c6 i kompresivnu mijelopatiju
Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #13 : Listopad 21, 2008, 15:33:20 »

Hm, teško da ćeš i nakon operacije biti potpuno bez tegoba.
Evidentirano
Nefretity
Newbie
*

« Odgovor #14 : Listopad 22, 2008, 11:50:57 »

nažalost,svijesna sam toga da mi nikada neće biti kao inima koji imaju zdravu kralježnicu i da ću osjetiti svaku promjenu vremena.No,molim kokolinu ili neurokirurga da mi odgovori može li dispnea imati veze sa vratnom kralježnicom i mojom operacijom budući da otprilike već 4 mjeseca povremeno teže dišem i imam osjećaj težine u prsima-bila sam kod orl,gastroenterologa,psihijatra,ginekologa,učinila ekg i izmjerila tlak i svi nalazi su u redu.Moja doktorica me neće poslati pulmologu jer smatra da nema potrebe.Neki mi kažu da je to normalno i da naučim živjeti sa tim,a zaista je ponekad neugodan simptom.Kad je sparno i vlažno vrijeme pogotovo mi smeta.
Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #15 : Listopad 22, 2008, 15:11:03 »

Kardiološki pregled i UZ srca, hormoni štitnjače, pregled pulmologa.Za neurotičnu podlogu tvojih tegoba i psih. dijagnozu treba ostavit mjesta tek na kraju  kad sva izvršena dijagnostika  bude uredna.
Evidentirano
Nefretity
Newbie
*

« Odgovor #16 : Listopad 22, 2008, 15:31:19 »

Kokolino hvala na savjetu,molit ću doktoricu uputnice,ako ne želi dati otići ću privatno liječniku.
Evidentirano
rimiserk
Full Member

« Odgovor #17 : Studeni 01, 2008, 01:04:39 »

Trnci u ruci mogu ukazivati na problem perikarda i srca, koji opet mogu biti uzrokovani problemima npr. u bubrezima ili slezeni. Pogledajte si jezik, da li je blijed i ima li naslage i kakve su boje (bijele, žute)? Nažalost kod ovakvih problema, uobičajene pretrage ne daju pravi uvid, čini se da je sve u redu, a nije. Na kraju će vas proglasiti hipohondrom i sve svaliti na stres, iako stres može uzrokovati ove probleme i obratno. No mišljenja sam da stres samo pojača već postojeći problem.
Npr. osjetljivost na vlagu ukazuje na problem slezene.
Evo nešto iz kineske medicine:
PSIHOSOMATSKO LIJEČENJE:
I psihički patogeni faktori, kojima se priznaje jednaka važnost u nastanku bolesti, kao i vanjski patogeni faktori svrstani su u zakon "pet elemenata". Srdžba dovodi do insuficijencije jetre, brige su uzrok insuficijencije želuca, pankreasa i slezene, tuga-depresija dovodi do insuficijencije pluća, strah do slabosti funkcije bubrega i mokraćnog mjehura. Kad se ti odnosi shvate, mogu se pomoću zakona "pet elemenata" postići vrlo dobri, neočekivani rezultati u liječenju emocionalnih, psihičkih tegoba koje su energetski vezane za pojedine unutarnje organe. Također vrijedi i obratno. problem u nekom organu dovodi do njemu pripadajućeg psihološkog stanja.

Akupunktura je priznata od strane zapadne medicine, zato preporučam da nađete nekog boljeg doktora akupunkturologa, koji može dijagnosticirati vaš problem i adekvatno ga riješiti. Nisu svi dobri, zato se raspitajte.
Sretno
Evidentirano
Kraljeznica.com forum

Evidentirano
 Str: [1] 2 3
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!