Nikola
|
 |
« Odgovor #36 : Listopad 01, 2009, 20:31:44 » |
|
Tim vise mi je cudno sto se cudio kada sam ga trazio preporuku za MRI, jer je inzistirao samo na vjezbama. Sutra dogovaram termin za MRI pa javim... Nakon sto obavim MRI, kome idem s nalazima na pregled?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GSM
Gost
|
 |
« Odgovor #37 : Listopad 01, 2009, 21:45:48 » |
|
Pa mozes tom ortopedu , ako cita MR (recimo nas u Vinkovcima kaze "To je nova pretraga i ja to ne citam" - smijesno).
Najbolje neurokirurgu...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #38 : Listopad 07, 2009, 11:07:50 » |
|
Evo javljam da sam dogovorio MRI pregled za navedena četiri segmenta, te ću nekako paralelno s tim ponoviti i EMNG (na prvom se zapravo jedino do sada uočilo nešto konkretno). To bi sve trebao odraditi do kraja prosinca, i onda na ponovni pregled kod ortopeda, valjda ćemo tada biti pametniji.
Kada odradim preglede, spominješ da odem kod neurokirurga. Do sada sam bio kod jednoga, pošteno (pre)platio sat pregleda a nije mi rekao ništa, osim da pijem B vitamine, i da mu opet dođem ako ne bude bolje.
Dakle, novo pitanje: nakon što odradim MRI i ponovim EMNG - kojem doktoru se javiti da očita stanje i sugerira nešto konkretno... Ponavljam, od ozljede je već sada prošlo skoro godinu dana, dok obavim preglede i više...
U međuvremenu imam jednog pouzdanog fizijaterapeuta kod kojeg sam bio samo jednom, a već mi je pomogao, pa bih dok čekam na pregled malo češće otišao do njega (možda 1-2 mjesečno) i radio po njegovim vježbama, barem da malo ublažim bol.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Kraljeznica.com forum
|
 |
« Odgovor #38 : Listopad 07, 2009, 11:07:50 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GSM
Gost
|
 |
« Odgovor #39 : Listopad 07, 2009, 11:15:38 » |
|
Mislim da nema potrebe da zuris i placas, u KB Sestre Milosrdnice kod Dr. Roberta Saftica se na pregled ceka nekih mjesec dana. I ovim putem njega ti preporucujem kao pouzdanog i kvalitetnog neurokirurga koji ce vjerujem iskreno i posteno ocijeniti tvoje stanje i dat ti misljenje.
Ako trebas pomoc oko narudzbe javi se.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #40 : Listopad 07, 2009, 11:17:55 » |
|
hvala! odraditi ću prvo preglede pa ti se onda javim.
Da li znas koliko se dugo ceka na EMNG na sv. Duhu? Moram nazvati i naruciti se...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GSM
Gost
|
 |
« Odgovor #41 : Listopad 07, 2009, 11:19:38 » |
|
Obavezno sestri napomeni da zelis iskljucivo kod njega, inace te oni rasporede kod drugog doktora gdje ces mozda nesto prije doci na red.
Ne znam za EMNG... Pozdrav.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #42 : Listopad 09, 2009, 13:17:52 » |
|
Evo dogovorio sam EMNG, te pregled kod dr. Saftica te kod ortopeda (za svaki slucaj). Sada se nista nece dogadjati do sredine sijecnja (dok ne obavim MRI i EMNG) te kontrolne preglede, pa cu se tada javiti s novim informacijama...
Da li imate prijedlog za vjezbe do tada, ili da radim lagano (da ne napravim kontra efekt) i ne preforsirati..?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
NISAM Pegula
|
 |
« Odgovor #43 : Listopad 10, 2009, 13:44:54 » |
|
Smatram da je bolje ne radit nikakve vjezbe prije nego saznas tocnu dijagnozu, lagana setnja svaki dan i to je dovoljno. Ako si dobar plivač lagano plivanje (rekla bih plivuckanje) eventualno uz šetnju. To je moja preporuka, a nisam ja baš od medicinske struke
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
od 2000 g. povremeni bolovi u kralježnici 27.10.2009. endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5 14.10.2010. metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1
|
|
|
|
Kraljeznica.com forum
|
 |
« Odgovor #43 : Listopad 10, 2009, 13:44:54 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #44 : Listopad 15, 2009, 14:58:29 » |
|
Posjetiti cu ovog masera, pa malo s njim, malo vjezbe razgibavanja, pa ce valjda biti malo bolje, dok se ne postavi dijagnoza i konacna terapija.
Sada mi je palo na pamet, sto mislite da li mozda nakon svih pretraga da odem do dr. Cicka? Za njega sam jos prije cuo da je navodno majstor za ramena, ali nisam nikada otisao.. Kada napravim nalaze bilo bi idealno vrijeme...ili?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #45 : Studeni 24, 2009, 23:17:35 » |
|
Evo da javim novo stanje. Dakle, danas sam bio na EMNG-u i kao zaključak piše: "Znakovi kronične umjerene obostrane C8 i znakove kronične teže desno, umjerene lijevo Th1 radikularne lezije, neurografski kompenzirane." U principu je doktorica koja je radila EMNG rekla da je problem u kralježnici (ništa preciznije) i na moje da idem uskoro na MRI, rekla je da je to jako dobra odluka, da se samo nadam da će se tamo vidjeti oštećenje kralježnice i što dalje s tim...
Ima li netko drugi komentar na ovaj nalaz?
Dok čekam MRI (još skoro 2 mj) - kakve vježbe mogu doma sam raditi?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
senainter
|
 |
« Odgovor #46 : Studeni 25, 2009, 00:48:49 » |
|
Nikola plivanje za torakalni dio kicme je pravi lijek, otidji na bazen bar 3 puta sedmicno i to je to (u mejduvremenu dok cekas MRI). Meni to pomaze imam isto jedaa problem u torakalnom dijelu (dobro kriva kicma). Mislim da ti je sreca sto ti je problem u gornjem dijelu kicme jer tu ima puno manje nerava (prema mojim skromnim informacijama) sto znaci da ce te i puno manje boliti. Eto dakle probaj plivanje al bez naglih pokreta najbolje je ledni stil i "zenski stil" ne znam kako se to strucno kaze al znas kako vec cure plivaju samo ne nista naglo provlaci ruke polako kroz vodu. Sve najbolje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
L4-L5, L5-S1-diskus hernija Siringomijelija Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno Operacija u Vertebrisu 2011 Stanje: neureklo se 
|
|
|
|
NISAM Pegula
|
 |
« Odgovor #47 : Studeni 25, 2009, 10:30:45 » |
|
Mislim da ti je sreca sto ti je problem u gornjem dijelu kicme jer tu ima puno manje nerava (prema mojim skromnim informacijama) sto znaci da ce te i puno manje boliti.
Koliko ja znam ovo je pogresno, gore ima puno više živaca.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
od 2000 g. povremeni bolovi u kralježnici 27.10.2009. endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5 14.10.2010. metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1
|
|
|
|
madagaskar
|
 |
« Odgovor #48 : Studeni 25, 2009, 14:07:40 » |
|
Tako je Pegula,u vratu ima najviše živaca,ja imam ozljedu na vratu i kad se naživciram bol se strašno pojača,tako da znam sigurno iz prve ruke 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
-Koblacija u Dubrovniku C4-C5 (3.3.2009)
-Microdiscectomia i Arthroplastica C4-C6 na Rebru (12.4.2010)
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #49 : Studeni 25, 2009, 14:53:12 » |
|
I sada neka si ja mislim... :  Plivanje bih mogao organizirati, 2 puta tjedno sigurno... Da li imate prijedloge za vjezbe kod kuce, ne na spravama jer ih nemam kud staviti, vec na podu, sa bocicom, nesto...?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
madagaskar
|
 |
« Odgovor #50 : Studeni 25, 2009, 16:25:59 » |
|
Pegula ti je lijepo rekla da ne radiš konkretne vježbe prije nego dobiješ točnu dijagnozu,da ne bi dodatno nešto ozlijedio a plivaj do mile volje.Saftić če ti sve reći i objasniti,jako je voljan pomoći
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
-Koblacija u Dubrovniku C4-C5 (3.3.2009)
-Microdiscectomia i Arthroplastica C4-C6 na Rebru (12.4.2010)
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #51 : Studeni 30, 2009, 06:25:00 » |
|
na svoju ruku odlucio sam ici kod jednog fizioterapeuta koji doma radi vjezbe i masaze. bio jednom kod njega, bilo mi je bolje mjesec dana, dok 2 dana nakon fizikalne je bilo sve po starom.... dok ne obavim MRI odraditi cu 2 takva tretmana...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nikola
|
 |
« Odgovor #52 : Travanj 12, 2010, 00:27:33 » |
|
Ne volim odgovarati sam sebi, ali evo nakon dosta vremena da ažuriram status oko mojeg problema (ruka, kralježnica).
Da prvo sumiram dosadašnje stvari: - fizičko preforsiranje i oštetio sam nešto u ramenu/vratu, od tada sve poslove u ravnini ruke ne mogu raditi, ruka povremeno trne, kao da lopatica iskače iz ležišta dok radim srednje teške radove. Uglavnom, nije problem nisko, već sve iznad pasa odnosno iznas područja ramena. - posjet ortopedu - daje samo vjžbe. Potencijalna dijagnoza: Tendinis Supraspinati l.dex.susp. - ultrazvuk - nisu pronađeni problemi - EMNG ramena - oštećenje n.thoracicus longus i kronična neuralna lezija radiksa C8, Th1 - ortoped i dalje kaže "samo vježbaj", a ništa određeno - napravio sam MRI vratne kraljesnice, plexus brahijalisa, gornjeg torakalnog otvora i desnog ramena. Apsolutno ništa nije nađeno po pregledu. Po potrebi mogu raditi cijeli c/p, ali ima toga dosta. Svi opisi doktora na nalaz kažu da nemam problema, a imam... - drugi EMNG - "kronično umjerene obostrane C8 i znakove kronične teže desno, umjerene lijevo Th1 radikularne lezije, neurografski kompenzirane". Off-the-record kažu da je problem s kičmom. - pregled kod neurologa (po prepouci s foruma u KB Sestre Milosrdnice). Doktor je nakog pregleda bolesti i MRI nalaza ustanovio da mi nema pomoći. Kao da medicina ne zna što mi je i da moram živjeti s tim.
FINALNO: - ortoped sugerira "jačanje muskulature ramena Theraband trakama i postepeno utezima, jačanje trapezijusa, romobideusa, levator skapule i latissumusa".
Dakle, po ortopedu teretana. Ne znam što su Theraband trake, može pomoć? Da li bi bilo korisno da počnem ići na plivanje, recimo 1-2 puta tjedno?
Što kažete, neki komentar na sve ovo? Meni niti nakon godinu dana nije ništa bolje. Istina, ništa konkretno nisam radio da to zaliječim, ali problem je što zapravo i danas ne znamo točan uzrok problema, a doktori sugeriraju samo opće vježbanje, ....
Hvala.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GSM
Gost
|
 |
« Odgovor #53 : Travanj 12, 2010, 11:33:18 » |
|
Tebi je NEUROLOG pregledao MRI i rekao da za tebe nema lijeka?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Kraljeznica.com forum