Kraljeznica.com forum
Veljača 08, 2012, 04:12:50 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vježbi konzultirajte se sa stručnom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralježnici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: 1 [2] 3 4
  Ispis  
Autor Tema: Bolovi u kralježnici, ali i u ruci  (Posjeta: 9113 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Nikola
Jr. Member
**

« Odgovor #18 : Kolovoz 10, 2009, 14:44:03 »

Da, nije losa ideja, kazu da moze prije nego u "klasicnoj bolnici", sto je svakako OK termin, hvala za info.

U medjuvremenu, ako netko ima kakve dobre linkove za vjezbu ili zna komentirati nalaz sto sam javio jutros, molio bih da odgovori.
Evidentirano
madagaskar
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #19 : Kolovoz 10, 2009, 15:46:15 »

Naš Neurokirurg,čije mišljenje ja osobno izuzetno cijenim,ti je dobro savjetovao MRI i iako ti se možda njegov opis čini kratak,on ti je to preporučio na temelju dijagnoze koju si napisao.On jednostavno nema dovoljno vremena da nam pojasni sve u detalje ali mi se čini kao izuzetna osoba.Kao što sam ti već ranije napisala,kolko god ti pretraga napravio,na kraju češ završiti na MR-u jer je to najdetaljnija pretraga i jedina koja može pokazati je li potrebna operacija,a samo o jačini tvojih tegoba ovisi hoćeš li otići privatniku,platiti i to obaviti puno prije.I tebi če kao i svima nama prvo dati fizikalnu terapiju i vježbe.Vježbe su odlična stvar i naučit češ ih na fizikalnim terapijama i provodi ih svakodnevno, ali mene osobno,kao mladu osobu su nakon 5-te terapije strujama (Dinatron) počeli jako boljeti zglobovi,jednostavno mi se  u roku od tih 5 dana bol iz leđa proširila po svim zglobovima i to nikada nije prošlo.SRETNO
Evidentirano

-Koblacija u Dubrovniku C4-C5 (3.3.2009)

-Microdiscectomia i Arthroplastica C4-C6 na Rebru (12.4.2010)
GSM
Gost
« Odgovor #20 : Kolovoz 10, 2009, 18:19:17 »

Imam ja knjigu Dr. Choya koja ima dobre vjezbe za pacijente nakon laserske operacije.

Ako doktor potvrdi da su te vjezbe dobre, mogu ti poslati.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #20 : Kolovoz 10, 2009, 18:19:17 »

Evidentirano
Nikola
Jr. Member
**

« Odgovor #21 : Kolovoz 10, 2009, 22:30:44 »

Madagaskar - svakako ću probati što prije na MRI. Pitanje: da li je problem ako je od ozljede do MRI prošlo više mjeseci, odnosno koliko je pihvatljivo da MRI nešto vidi---?
GSM - na kojem doktora misliš - opće prakse ili fizijatar ili...?
Evidentirano
GSM
Gost
« Odgovor #22 : Kolovoz 10, 2009, 22:33:04 »

Ne brini se, MRI ce pokazati ono sto treba, a pravi doktor ce vidjeti.

Mislim na naseg forumskog Neurokirurga, on zna da li su te vjezbe pogodne za tebe ili ne.
Evidentirano
madagaskar
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #23 : Kolovoz 11, 2009, 07:41:52 »

Nikola MRI je najdetaljnija i najpreciznija pretraga koja postoji,vidi se apsolutno sve,vrijeme ne igra nikakvu ulogu.Jedina stvar na koju moraš pripaziti je da MRI aparat ne bude slabiji od 1,5 Tesla.Ja sam bila u poliklinici Neuron,MRI je jačine 3 Tesla (najjači u Hrvatskoj),slikala sam vratnu kralježnicu i platila 1750 kn. MRI je aparat u obliku tunela u koji budeš uvučen u ležećem položaju te ostaneš unutra najmanje 15 min.ako slikaš samo vratnu kralj.a ako slikaš još neki segment onda si unutra 30 do 40 min.Aparat proizvodi strašnu buku,uzak je,i meni je izazivao jaku klaustrofobiju.Što se tiče vježbi za kralježnicu,njih ti je najbolje otići u bolnicu naučiti na fizikalnim terapijama i provoditi svaki dan,iako ti je moja topla preporuka da nakon što dobiješ točnu dijagnozu MRI-a odeš u neku privatnu kliniku naučiti ciljane vježbe koje če biti sastavljene specijalno za tebe,jer ove vježbe u bolnici su dobre ali malo ipak preopćenite.Mislim da je netko tu na forumu preporučio polikliniku za vježbe Reaktiva
Evidentirano

Nikola
Jr. Member
**

« Odgovor #24 : Kolovoz 14, 2009, 00:06:40 »

Prije nego odem po uputnicu, razmisljam sljedece: u poliklinici moram javiti koliko segmenata ću slikati sa MRI. S druge strane doktor ce mi dati uputnicu za pregled i imati cu 30 dana da rijesim pregled. Nikako ne stignem.

Zato razmisljam da u polikliniku za pregled javim 3 segmenta (kraljeznica, vratna kraljeznica i rame), a kasnije nekako doktoru objasim da mi treba toliko uputnica. Sto mislite, jel to pametno?
Evidentirano
Neurokirurg
Sr. Member

Profil Email
« Odgovor #25 : Kolovoz 14, 2009, 07:58:15 »

sa teslima se ne zavaravajte. apsolutno je nebitna jacina magneta. danas se ne proizvode magneti koji su slabiji od 1.5T.
kraljeznica nije zajebancija da bi se vjezbe preporucivale na forumima ili da bi svaki fizijatar znao kako je treba vjezbati ili jos gore da bi sami izmisljali vbjezbe koje vam odgovaraju ili ne.
da li ste vi ljudi svjesni da su "vjezbe" druga, jednako vrijedna opcija lijecenja kraljesnice kao sto je to operacija. vidjeli ste ishode losih i pogresnih operacija jer je to nesto konkretno ali puno je vise losih ishoda pogresnog, dugotrajnog i nepotrebnog vjezbanja kao sto jedan forumas kaze: pa to je jedino sto mozemo sami napraviti za sebe, glupost. pravi primjer ovakvog nestrucnog i nekriticnog pristupa je DAVOR.

Nikola MRI je najdetaljnija i najpreciznija pretraga koja postoji,vidi se apsolutno sve,vrijeme ne igra nikakvu ulogu.Jedina stvar na koju moraš pripaziti je da MRI aparat ne bude slabiji od 1,5 Tesla.Ja sam bila u poliklinici Neuron,MRI je jačine 3 Tesla (najjači u Hrvatskoj),slikala sam vratnu kralježnicu i platila 1750 kn. MRI je aparat u obliku tunela u koji budeš uvučen u ležećem položaju te ostaneš unutra najmanje 15 min.ako slikaš samo vratnu kralj.a ako slikaš još neki segment onda si unutra 30 do 40 min.Aparat proizvodi strašnu buku,uzak je,i meni je izazivao jaku klaustrofobiju.Što se tiče vježbi za kralježnicu,njih ti je najbolje otići u bolnicu naučiti na fizikalnim terapijama i provoditi svaki dan,iako ti je moja topla preporuka da nakon što dobiješ točnu dijagnozu MRI-a odeš u neku privatnu kliniku naučiti ciljane vježbe koje če biti sastavljene specijalno za tebe,jer ove vježbe u bolnici su dobre ali malo ipak preopćenite.Mislim da je netko tu na forumu preporučio polikliniku za vježbe Reaktiva
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #25 : Kolovoz 14, 2009, 07:58:15 »

Evidentirano
davor
Hero Member

« Odgovor #26 : Kolovoz 14, 2009, 11:21:15 »

Neuro, ne znam na što točno ciljaš, ali ako sam pogriješio u stručnim stvarima onda se poklapam ušima, ali inače stojim iza svega što napišem.
Evidentirano

2 godine tegoba L5/S1
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo!!!

SMRT PEDOFILIMA ! ! !
Nikola
Jr. Member
**

« Odgovor #27 : Kolovoz 14, 2009, 11:33:34 »

Neurokirurg, mozes onda javiti neke opcenite vjezbe ili da pricekam MRI (ali to ce biti za par mjeseci)?

Moze netko odgovoriti na moj zadnji upit oko broja segmenata za MRI i uputnica...
Evidentirano
madagaskar
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #28 : Kolovoz 14, 2009, 12:29:28 »

Pa bolje je javiti u polikliniku da češ slikati više toga nego što češ možda morati nego da drugi ljudi koji su naručeni taj dan poslije tebe duže čekaju jer se tvoje snimanje odužilo.Ja sam išla bez uputnice jer mi ju nije nitko htio dati pa ti u vezi nje ništa ne znam.
Evidentirano

Neurokirurg
Sr. Member

Profil Email
« Odgovor #29 : Kolovoz 14, 2009, 17:29:35 »

ma ne, nisam mislio na nikakve tvoje greske nego na citav postupak koji si prosao a koji ti na kraju nije pomogao. drago mi je da si bez obzira na tako dug period cekanja i vjezbanja uspio dobiti najvise od operacije koju je po meni trebalo napraviti puno ranije i time izbijeci sve rizike komplikacija koje su se mogle desiti.

Neuro, ne znam na što točno ciljaš, ali ako sam pogriješio u stručnim stvarima onda se poklapam ušima, ali inače stojim iza svega što napišem.

Evidentirano
Neurokirurg
Sr. Member

Profil Email
« Odgovor #30 : Kolovoz 14, 2009, 17:32:17 »

jos jedna stvar, doktor ide na GO i nece ga biti u HR niti na forumu tri tjedna....sretan oporavak lijecenje, vjezbanje ili cekanje svima....
Evidentirano
madagaskar
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #31 : Kolovoz 14, 2009, 17:50:40 »

Lijepi pozdrav našem Neuru i neka nam se dobro odmori
Evidentirano

GSM
Gost
« Odgovor #32 : Kolovoz 14, 2009, 18:25:09 »

Sretan put, obavezno dodjite na posao do 7.9. Smješko
Evidentirano
davor
Hero Member

« Odgovor #33 : Kolovoz 14, 2009, 18:30:49 »

Neuro, dobro si to primjetio, na ovom forumu sam hvalio Peharca kako mi je pomogao i jeste mi pomogao, to je točno. Isto tako je istina da me je tek operacija dovela u normalno stanje, što Peharec ne bi postigao ni za 2 godine terapije, jednostavno zato jer sam imao to što sam imao. Za one koji ne znaju Peharec mi je u 3 tjedna uklonio svu kroničnu bol i mogao sam živjeti i raditi bez tableta, ali mehaničku blokadu koj sam imao kod pregibanja je mogao samo nožp otkloniti, to je istina, i tu jesam bio malo nekritičan, točno....A u samom početku sam posjetio dva različita neura, jedan me je (s razlogom) poslao prvo na terapije, a drugi mi je (ima jedno 50 godina i puno iskustva) rekao da operacija nije "čarobni štapić", i sa time mi ubio sav entuzijazam i to je trajalo dok nisam "puko", našao trećeg i samo rekao neka "seče" i radi šta god hoće, boli me k**** za ishod...i evo me sada...zdrav i čio...
Evidentirano

2 godine tegoba L5/S1
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo!!!

SMRT PEDOFILIMA ! ! !
Nikola
Jr. Member
**

« Odgovor #34 : Listopad 01, 2009, 16:24:34 »

Eto, ako se netko još sjeća ovog topica, evo mene s novim vijestima. Bio sam na pregledu kod ortopeda kod kojeg sam bio i prvi puta. Prepisao mi je vjezbe u trajanju od 3 tjedna, ali ono sto mi se ne svidja je da nije postavio nikakvu novu dijagnozu, kao i dalje samo vjezbe, a ja i dalje ne znam tocno sto mi je. Zadnje imam EMN nalaz, i po njemu je doktor napisao da jedan zivac je ukljesten, a ortoped mi ne zeli reci jel to za operaciju ili ne, koliko ce mi se stanje poboljsati nakon vjezbanja, a ne zelim ici u slijepu ulicu s krivim uputama.. pa zasto je tako tesko postaviti dijagnozu ili traziti pretrage da se dodje do toga?

Uglavnom, jedina dobra strana je sto sam dobio preporuku da napravim NMR (to je valjda MRI..??) vratne kraljesnice, plexus brahijalisa, gornjeg torakalnog otvora i desnog ramena... Valjda ce to biti dovoljno da se ustanovi nesto poblize... Jos samo da dogovorim neku kliniku za pregled...
Evidentirano
GSM
Gost
« Odgovor #35 : Listopad 01, 2009, 16:32:43 »

Pozdrav,

pa nije ti rekao da li si za operaciju ili ne kad vjerojatno ne zna. U Hrvatskoj mislim da nema puno ortopeda koji se bave i rade zahvate na kraljeznici. A i da si bio na pregledu kod toga sto se bavi kraljesnicom nista ti ne moze reci bez MR-a.

Pravilne vjezbe svakako moras proci, a onda ako nije bolje (uz naravno MRI nalaz) svakako moras ici kod neurokirurga po misljenje.
« Zadnja izmjena: Listopad 01, 2009, 16:36:30 GSM » Evidentirano
Kraljeznica.com forum

Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!